Tegenwoordig zijn er verschillende manieren op de markt waarmee u uw woning kunt isoleren. Wat voor u de beste manier van isoleren is hangt af van uw woning. Heeft uw woning een groot dak dan is dakisolatie misschien een geschikte optie voor uw woning. Heeft u geen dak óf is uw dak niet geschikt voor dakisolatie dan is spouwmuurisolatie misschien een geschikte mogelijkheid voor uw woning. Andere populaire manieren van isolatie zijn vloerisolatie of dubbelglas. In deze blog worden de drie populairste vormen van woningisolatie uitgelicht, zo heeft u een beter idee wat de betreffende vorm van isolatie precies inhoud.

Spouwmuurisolatie

Een van de meest gedane vormen van isolatie is spouwmuurisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de gevel en spouwmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Wanneer deze tussenruimte gevuld is met isolatiemateriaal voorkomt het dat warmte uw woning verlaat. Met een geïsoleerde woning verbruikt u overtijd minder energie wat resulteert in een lagere energierekening. Daarnaast stoot u ook nog minder CO2 wat positief is voor het milieu.

Dakisolatie

Naast spouwmuurisolatie is dakisolatie een uiterst geschikte manier om uw woning te isoleren. Omdat warmte stijgt verlaat veel warmte uw woning via het dak, dit kan oplopen van 20 tot 25 procent. Waar spouwmuurisolatie vrij eenzijdig is, zijn er op het gebied van dakisolatie veel mogelijkheden. Dakisolatie kan namelijk op óf onder het dak geplaatst worden. Bij schuine daken wordt het isolatiemateriaal voornamelijk onder het dak geplaatst terwijl bij platte daken het isolatiemateriaal vooral op het dak geplaatst.

Vloerisolatie

Is spouwmuur- of dakisolatie geen geschikte optie voor uw woning, dan is vloerisolatie misschien iets voor u. Net als bij dakisolatie zijn er op het gebied van vloerisolatie ook verschillende mogelijkheden waarmee u uw woning kunt isoleren. Wanneer uw woning een kruipruimte heeft, dan kan het isolatiemateriaal daar geplaatst worden. In de meeste gevallen wordt het purschuim tegen het plafond gespoten. Heeft uw woning geen kruipruimte dan kan het isolatiemateriaal op de vloer zelf geplaatst worden. Daardoor zal de vloer wel een aantal centimeter hoger komen te liggen.