Geen categorie

Snoeien was nog nooit zo makkelijk! Een accu heggenschaar kent eigenlijk alleen maar voordelen. De grote zware klus is verleden tijd en maakt plaats voor een makkelijk karweitje. Met een accu heggenschaar heb je niet alleen meer bewegingsvrijheid, maar kun je ook waar en wanneer je maar wilt direct aan de slag. Daarnaast werkt deze heggenschaar een stuk stiller en lichter dan het zware model op benzine.

Verschillende soorten heggenscharen

Wanneer je een heggenschaar gaat kopen, kom je er al snel achter dat er veel verschillende modellen te koop zijn. Het meest voorkomende en vaak ook goedkoopste model is de handheggenschaar. Het voordeel van dit model is dat hij altijd werkt als je zelf wat kracht zet. Je hebt geen stroom nodig of benzine en is makkelijk in gebruik. Dit model is ideaal voor kleine heggen, maar wanneer je een grote haag moet snoeien, is dit zeker geen aanrader. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een elektrische heggenschaar. Deze is een stuk krachtiger en vrij licht in gebruik. Het nadeel is echter de snoer. Zeker op een ladder kan dit als vervelend worden ervaren. Daarnaast zijn niet in alle tuinen stroomvoorzieningen aanwezig en dan kun je met deze heggenschaar dus niet aan de slag. Je zou ook kunnen kiezen voor een heggenschaar op benzine. Deze worden vaak door professionals gebruikt en hebben ook meer onderhoud nodig dan de andere modellen. Ze zijn daarentegen wel erg sterk en mobiel. Voor het onderhoud van grote erven, is dit dan ook een ideaal model. Het nadeel van de heggenschaar op benzine is dat deze vaak veel lawaai produceert. Een accu heggenschaar is geluidsarm en heeft geen onhandig snoer. Deze heggenschaar is dan ook ideaal voor het onderhoud in je tuin.

De voordelen van een heggenschaar met accu

Een accuheggenschaar is licht, maar toch krachtig en dat wordt als groot voordeel ervaren. Daarnaast heeft deze heggenschaar geen onhandig snoer en kun je er dus alle kanten mee op. Hij wordt aangedreven door een accu en deze dient uiteraard wel opgeladen te zijn voor gebruik. Is de accu leeg? Dan kun je de accu van een ander tuingereedschap van hetzelfde merk vaak gebruiken. Nog een handig voordeel van deze modellen. Andere voordelen zijn onder andere dat de accu heggenschaar milieuvriendelijk zijn en zonder uitstoot van CO2 werken en dat ze geen stankoverlast geven voor jou als gebruiker, maar zeker ook voor de omgeving. Ze zijn daarnaast ook erg stil in gebruik, wat betekent dat je omgeving er ook weinig last van heeft wanneer jij de heg gaat snoeien.