Tegenwoordig is er, mede door de opkomst van internet, een overvloed aan keuze als het gaat om dienstverlening en klusjes in de bouwwereld. Als particulier zie je door het grote aanbod aan klusjesmannen, bouwvakkers, stratenmakers en elektriciens al gauw door de bomen het bos niet meer. Zeker als je een oprit voor jouw auto wilt (laten) aanleggen, de bestrating van jouw tuinpad of voordeurpad wilt regelen of iets anders wilt bestraten in of rond jouw woning, is het lastig om te kiezen. Want hoe vind je nu een betrouwbare, goede en voordelige stratenmaker die echt vakmanschap levert? Als je gebruikmaakt van onderstaande tips en adviezen, dan is het kiezen van een goede stratenmaker voor het maken van strakke bestrating niet zo ingewikkeld meer!

Kies voor een vakman met ruime ervaring

Heb je geen zin in pijnlijke knieën, blaren op je handen of een oprit of tuinpad dat schots en scheef ligt? Dan is het inschakelen van een stratenmaker met jarenlange ervaring de beste keuze die je kunt maken. Neem de ervaring van de straatmaker als een van de criteria bij jouw keuze. Stenen strak leggen, zonder dat er plassen met regenwater ontstaan of verzakking optreedt, is namelijk iets dat ervaren stratenmakers niet overkomt.

Lees online reviews van het betreffende bedrijf

In het vooronderzoek naar een voor jouw perfecte straatmaker is ook het nalezen van online of schriftelijke reviews een belangrijk onderdeel. Zijn er op de website of online op Google geen beoordelingen van de door jouw beoogde straatmaker te vinden? Contacteer dan gerust betreffende kandidaat en vraag om enkele referenties, telefonisch of op papier. Stratenmakersbedrijven die deze niet kunnen leveren, zijn bij voorbaat al minder geloofwaardig en roepen vragen op. Kan een bedrijf wel de nodige klantenreferenties geven, dan kun je deze eventueel natrekken. In elk geval maken (veel) positieve reviews de kans groter dat je met een professioneel en betrouwbaar stratenmakersbedrijf van doen hebt.

Vergelijk via meerdere offertes op maat

Naast de garantie op kwaliteit, is ook de prijs voor de geleverde diensten (en materialen) een belangrijk aandachtspunt als je een straatmaker zoekt. Vraag daarom (voor over mogelijk) minimaal drie of vier gespecificeerde offertes op bij potentiële kandidaten voor jouw bestratingsklus. Door te kiezen voor een onderverdeling in prijzen, kun je een precieze vergelijking maken. Vraag bijvoorbeeld om een specifieke op arbeidsloon (in uren of voor de totale bestratingsklus), materialen en laat ook expliciet opnemen dat meerwerk niet achteraf in rekening mag worden gebracht. Zo dek je jezelf in voor financiële verrassingen achteraf.

Plan een oriënterend gesprek in met het stratenmakersbedrijf

Wil je het echt goed aanpakken, kies dan sowieso voor een persoonlijk oriënterend gesprek met het bedrijf die je de opdracht wilt gunnen. Leg je specifieke wensen voor. Je kunt dan altijd nog bepalen of het wel goed genoeg voelt en eventueel toch voor een andere aanbieder opteren.

Succes alvast en geniet van het resultaat!

Als je de bovenstaande adviezen en tips in acht neemt, ga je snel een goede straatmaker vinden voor de bestrating van jouw tuinpad, oprit of andere plek rond je huis. Succes alvast met de zoektocht en geniet met volle teugen van het uiteindelijke resultaat. Want een strakke en mooi tuinbestrating is toch waar je het voor doet!