Geen categorie

Op bestaande woningen en op de gevels van bedrijven, maar ook bij nieuwbouwprojecten, wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van kunststof gevelbekleding. Gevelbekleding van kunststof oogt niet alleen stijlvol en modern, maar heeft nog tal van andere pluspunten die dit type bouwmateriaal meer dan interessant maken. Welke pluspunten dat zoal zijn lees je in dit artikel. Verder gaan we in op de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het bekleden van gevels. We beginnen met het laatstgenoemde punt: de uitgebreide opties die bekleding van gevels met kunststofplaten biedt.

Veel stijlen en soorten bekleding: voor ieder wat wils

Het vermoedelijk grootste voordeel van kunststof gevelbekleding is het feit dat je met dit materiaal qua vormgeving en stijl alle kanten op kunt. Of je nu van een landelijke en natuurlijke uitstraling houdt of van een moderne en strakke bekleding van de gevels: er zijn talloze opties op dit gebied. Ook qua kleuren kun je met gevelbekleding tegenwoordig alle kanten op. Uiteraard moet je, wanneer je van excentrieke kleuren en patronen houdt, wel rekening houden met de rust van de buurt. Maar ook dat is met de keuze voor de juiste bekledingsmaterialen van kunststof geen enkel probleem. Zo kun je in een buurt waar houten gevelplaten de norm zijn, slim kiezen voor kunststof platen op de gevels met een fraaie houtnerf. Deze platen zijn visueel niet van echte houten gevelplaten te onderscheiden.

Nagenoeg geen onderhoud nodig

Het fijne aan kunststof bekleding op gevels is het beperkte onderhoud at deze materiaalsoort nodig heeft. Zo nu en dan de gevelbekleding afnemen met een sopje met lauw water, drie keer per jaar, is voldoende om de bekleding visueel mooi te houden. Wat ook kan, is de kunststof zo nu en dan schoon spuiten met een waterslang. Een grote pre vergeleken met houten bekledingsplaten dat bij kunststof bekleding van gevels geen schildersbeurten nodig zijn. De platen blijven van goede kwaliteit, ook na jarenlang gebruik.

Eenvoudige montage & lange levensduur

De eenvoudige montage van kunststof gevelbekleding maakt dit materiaal ideaal om te gebruiken. De platen zijn licht van gewicht en eenvoudig vast te maken op de gevels.Daarbij heb je van tevoren de garantie dat jouw gevelplaten van kunststof lang meegaan. De platen zijn namelijk ‘ijzersterk’ en goed bestand tegen allerlei soorten weersinvloeden. Of het nu vriest, regent, hagelt of de zon schijnt flink op de buitenzijde van de woning: kunststof platen op de gevels kunnen tegen een stootje en blijven gewoon mooi. Dit type gevelplaten is dan ook een duurzame investering. Verder zijn ze milieuvriendelijk, vanwege het feit dat ze wel dertig jaar probleemloos meegaan en daarnaast recyclebaar zijn.

Een aantrekkelijke en goede prijs-kwaliteitverhouding

Kunststof platen die bij een goede leverancier worden gekocht, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Nadat de gevelplaten zijn aangeschaft, hoef je immers niet mer te investeren in de gevelplaten. Wat deze platen verder uitermate voordelig maakt, is het feit dat je niet eens in de zes à zeven jaar een schilder hoeft in te schakelen om de buitenkant van het huis van een fris kleurtje te voorzien. De platen van kunststof zij namelijk kleurvast.

Een slimme investering

Al met al is het kopen van kunststof planten voor jouw gevels een slimme en praktisch nuttige investering. Want jouw woning wordt er, dat is het laatste grote voordeel, ook meer waard van.