Geen categorie

Een nieuwe woning gekocht? Of gewoon uitgekeken op je oude vloer? Dan ben je je nu uiteraard helemaal aan het verdiepen in nieuwe vloeren. Er zijn veel verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen en het is natuurlijk erg belangrijk bij de juiste keuze goed na te denken over je eisen. Waaraan dient een vloer volgens jou te voldoen? Waar moet de vloer komen? In een badkamer is het uiteraard belangrijk dat de vloer tegen water kan, terwijl je in de slaapkamer juist wel wat warmte wilt. Allemaal situaties waar je aan dient te denken bij de aanschaf van een nieuwe vloer. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden van vloeren die altijd kunnen en die geschikt zijn voor veel verschillende ruimtes.

Een stijlvolle tegelvloer

Een tegelvloer wordt vaak gekozen. Zeker wanneer de keuken doorloopt in de kamer en je één geheel wilt creëren, zijn tegels een uitstekende keuze. Tegels zijn goed te onderhouden en valt er een keer iets op de grond, dan laat je gewoon de stofzuiger en dweil hun werk doen. Het nadeel van een tegelvloer is dat deze koud aanvoelt. Door eerst een vloerverwarming onder de tegelvloer te leggen, kun je dit probleem oplossen. Een goedkopere oplossing is een mooi warm vloerkleed. Door in het woongedeelte, bij het bankstel en de salontafel een mooi warm kleed te plaatsen, krijgt de vloer direct een warme uitstraling.

Een naadloze vloercoating

Waar bij een tegelvloer stof en vuil zich tussen de voegen kunnen gaan hechten, is dat probleem bij een vloercoating helemaal verleden tijd. Een vloercoating wordt als een dunne beschermlaag over een bestaande vloer aangebracht. Dat zou bijvoorbeeld over een kale betonvloer toegepast kunnen worden. Deze laag is geheel naadloos en de vloer krijgt een mooi glad uiterlijk met een verzorgde uitstraling. Een vloercoating wordt gemaakt van een thermisch hardende epoxy en een verharder. Deze worden als vloeistof over de vloer gegoten en laat je vervolgens uitharden. Met een vloercoating heb je een hygiënische sterke vloer die uitstekend bestand is tegen intensief gebruik.

Andere opties

Uiteraard zijn er nog veel andere opties te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire laminaatvloer. Laminaat is in veel verschillende uitvoeringen te koop in vele prijsklassen. Een ander voordeel is dat je laminaat prima zelf kunt leggen en hiervoor geen doorgewinterde doe-het-zelver hoeft te zijn. Ook houten vloeren of tapijt is nog steeds erg in trek. Deze vloeren geven je woning een warme uitstraling, maar zijn weer minder goed bestand tegen knoeien. Welke vloer je ook kiest, weeg altijd even de voor- en nadelen tegen elkaar af en maak een goede bewuste keuze.