Geen categorie

Iedereen wil zeker niet dat zijn huis wordt geveild. Als jij en de bank er echter niet uitkomen om je hypotheek betaling af te ronden, zal de bank je huis gedwongen moeten veilen. Is een executieveiling voorkomen mogelijk? Natuurlijk kun je dat voorkomen. De truc is om het via een opkoper te verkopen. Hiermee krijg je niet de hoofdprijs, maar het geeft je meer dan de executieverkoop. Daarnaast blijf je eigen baas tijdens de verkoop. Zo loop je geen verlies op omdat je huis voor een onder de marktwaarde geveilde prijs wordt geveild. Als je huis eenmaal is verkocht, verdien je geld dat kan worden gebruikt om een ​​deel van je hypotheek af te dekken.

Waarom je huis veilingen moet voorkomen

Een huis veiling is de laatste optie wanneer niet alle opties kunnen worden genomen. Omdat het een laatste redmiddel is, zijn de resultaten mogelijk niet altijd goed voor je. Huizen die geveild worden vallen vaak onder de marktwaarde. Daarnaast moet je ook nog extra kosten betalen voor de veiling. Daarom zoeken mensen vaak naar manieren om afscherming te voorkomen.

Verkoop je huis direct om veiling te voorkomen

De vraag is nu hoe je een huis snel en tegen een redelijke prijs kunt verkopen. Ondertussen weet je dat er geen tijd is om je huis op de vastgoedmarkt te adverteren. De truc is dat je je huis kunt verkopen aan een opkoper, een bedrijf dat investeert in het kopen van een huis en vervolgens je huis verbouwd voor wederverkoop. Zij profiteren natuurlijk van het verschil tussen aan- en verkoop van de woning na de verbouwing. In termen van prijs zullen beleggers meestal een prijs bieden die hoger is dan de veilingprijs, die 75% tot 85% van de marktprijs is. Behalve dat je je huis voor een redelijke prijs kunt verkopen, gaat het verkopen van je huis aan een opkoper ook sneller dan je misschien denkt. Met dit snelle aan- en verkoopproces vermijd je huis veilingen door de bank.

Wat je kunt krijgen door je huis rechtstreeks aan de opkoper te verkopen

Het is van cruciaal belang om je huis niet te laten veilen. Je zult er waarschijnlijk niets uit halen, tenzij je zaken met de bank zijn gedaan. In feite kun je veel meer krijgen dan dat als je je huis aan een opkoper verkoopt. Opkopers zijn geen tussenpersonen, maar zij zijn degenen die je huis zullen kopen. Op die manier kun je vrijer onderhandelen over de prijs van het huis. Je hoeft geen servicekosten meer te betalen. De prijs die in het begin is overeengekomen, wordt op je rekening gestort. Met al die voordelen zul je zeker veel meer winst maken in vergelijking met het laten veilen van je huis door de bank. Dus haast je en ga online op zoek naar zo’n investeerder en verkoop je huis nog voor de veilingdag eraan komt!