Voordat je zonnepanelen plaatst, moet je weten wat de meest geschikte hellingshoek voor zonnepanelen is. Rekening houden met hellingshoek en positie van zonnepanelen zijn essentieel. Door de juiste plaatsing van panelen haal je meer energie en een hoog rendement. Het plaatsen van zonnepanelen vergt ​​hoge kosten. Je moet de regeling dus goed overwegen om er een waardevolle investering van te maken. De hellingshoek van je dak speelt een belangrijke rol bij de elektriciteitsproductie. Door de juiste hoek kunnen de panelen meer zonlicht opnemen. Daardoor kan het meer elektriciteit opwekken.

De beste oriëntatie en hellingshoek van het dak

Zowel de dak oriëntatie als de hellingshoek hebben invloed op de werking van het zonnepaneel. Je kan een dakscan laten uitvoeren voor een duidelijk overzicht. Het zonnepaneelsysteem zal optimaal kunnen werken wanneer je het op een zuidwest gericht hellend dak installeert. Helaas hebben niet alle huizen deze criteria. De daken van sommige huizen kunnen op het oosten of noorden zijn gericht. Ook kan de huiseigenaar de oriëntatie van het dak niet aanpassen. Dit is echter geen groot probleem. Om meer vermogen te produceren, kun je meer panelen op je dak plaatsen. Daarnaast moet je ook letten op de hellingshoek van je dak. De beste hoek voor een zonnepaneel is 35 graden.

Zonnepanelen op plat dak installeren

De manier om zonnepanelen op elk type dak te installeren zal anders zijn. Wanneer je huis een plat dak heeft, zal het moeilijker zijn om de zonnepanelen tegen het oppervlak van het dak te monteren. Je kunt de helling van 35 graden niet gebruiken op je plat dak. De installateur van het zonnepaneel mag het installeren voor een helling van 13 graden. Je kunt hem vanwege de windbelasting niet onder een hogere hoek installeren. De professionele installateur berekent de windbelasting om er zeker van te zijn dat de installatie van het zonnepaneel veilig is. Een lage hellingshoek is echter gunstig omdat het goedkoper is. Daarnaast kun je het zonnepaneel verticaal of horizontaal op het platte dak plaatsen.

Zonnepanelen op hellend dak installeren

Een huis met een schuin dak is het meest ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen. Het installeren van zonnepanelen op het schuine dak is voordelig. Het dak biedt namelijk een geschikte hellingshoek om meer zonlicht op te vangen. Beter is het als je het zonnepaneel op een op het zuiden gericht hellend dak plaatst. Deze positie is het meest blootgesteld aan de zon. Aangezien de hellingshoek en de oriëntatie van het dak erg belangrijk zijn, moet je voor het plaatsen van de zonnepanelen overleggen met de specialisten.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment