Geen categorie

Een kavel is stuk grond wat afgebakend is. Een kavel wordt als geheel in het kadaster beschreven.
Tegenwoordig zijn er veel actuele gegevens over ieder kadastraal perceel of kavel. KadastraleKaart.com is een gratis online kadasterkaart en komt uit Nederland.

Rechten

Erachter komen welk vastgoed van wie is en waar de grens loopt tussen die van jezelf en die van de buurman? Het registreren van al het vastgoed zoals grond en gebouwen en wie welke rechten heeft wordt gedaan door het Kadaster. Het Kadaster houdt ook de coördinaatpunten in het landschap bij, namelijk het Rijksdriehoeksstelsel. Alle gegevens die geregistreerd worden zijn beschikbaar voor iedereen.

Vergunningen rapport

Wanneer je inzichten wilt krijgen in de ontwikkelingen in jouw omgeving is een vergunningen rapport erg handig. Dit rapport biedt de mogelijkheid om invloed uit te oefenen. Alle officiële bekendmakingen zijn opgenomen in het rapport. De bekendmakingen zijn van de afgelopen zes weken en bevinden zich binnen 250 meter van het gekozen perceel. Vergunningsaanvragen, beslissingen op vergunningsaanvragen en verkeersbesluiten worden allemaal opgenomen in dit rapport. Iedere bekendmaking binnen dit gebied wordt ontvangen. Alle officiële bekendmakingen worden uiteindelijk opgenomen in het rapport, denk hierbij aan de titel, de geregistreerde locatie op een kaart, de beschrijving, de datum, de categorie, het onderwerp en een link naar de bekendmaking, zoals gepubliceerd.

Bekendmakingen en vergunningen als rapport

Sinds kort is het dus mogelijk om informatie te vinden over bekendmakingen op KadastraleKaart.com.
Onder bekendmakingen vallen vergunningsaanvragen en besluiten op dergelijke aanvragen.
Het toekennen of aanvragen van drank- en horecavergunningen, omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen en wijzigingen aan bestemmingsplannen zijn hier voorbeelden van.
Bekendmakingen zijn dus nu beschikbaar en verkrijgbaar in de vorm van een rapport. Wanneer een perceel is geselecteerd en het rapport is besteld worden de recente bekendmakingen rondom dat perceel verzameld en gebundeld en vervolgens opgestuurd aan de klant.