Geen categorie

Over de hele wereld kijken mensen naar de sterren. Het is een prachtig fenomeen, al dat gefonkel op in de donkere nacht. In Nederland hebben we helaas niet altijd het geluk en de sterren staan ook behoorlijk ver bij ons vandaan. Misschien is het je wel eens opgevallen dat wanneer je op vakantie bent, in landen rond de evenaar, de sterren veel dichterbij lijken. Daar is de lucht vaak ook een stuk minder bewolkt waardoor daar naar de sterren kijken een hele bijzondere ervaring is. Wil je echter met een of twee weken per jaar geen genoegen nemen? Bouw dan je eigen sterrenhemel en val iedere nacht onder de sterren in slaap.

Projector

Je kan op verschillende manieren een sterrenhemel maken in je slaapkamer. De eerste en meest gemakkelijk manier is een projector. Er bestaan verschillende projectors waarmee je dit kunt doen. Er bestaan projectors met een vaste afbeelding en projectors met losse afbeeldingen. Bij de laatste kun je de afbeeldingen die je wilt projecteren iedere keer veranderen. Uiteraard is een beamer ook een optie maar dan moet je wel een laptop hierop aansluiten. Richt de projector op het plafond en je sterrenhemel is klaar.

Stickers

Vind je een projector te veel gedoe? Dan kan je ook speciale stickers op je plafond plakken. Dit speciale stickers zijn gemaakt van glow-in-the-dark materiaal en geeft licht in het donker. Hoe de stickers werken? Overdag worden ze opgeladen door het licht van buiten en ’s avonds door het licht van je lamp(en). Wanneer alle lichten uitgaan en je de kamer verduistert zullen de stickers oplichten door het licht wat ze overdag hebben verzameld. De felheid zal langzaam afnemen tot al het licht eruit is. Zodra er weer licht van buiten komt of van de lampen laden de stickers zichzelf weer op.

Led lichtjes

Wil je het echt professioneel aanpakken? Dan kan je er voor kiezen om een sterrenhemel te maken met led lichtjes. De led lichtjes zijn hierbij de sterren. Je kan het plafond donker blauw of zwart schilderen maar je kan er ook voor kiezen om een speciaal gemaakte plaat of een doek op te hangen. Het is maar net wat je zelf mooi vindt en wat uiteraard kan en mag in je woning. Je kunt losse led lichtjes gebruiken maar ook led strips. Wil je een led strip kopen? Neem dan eens een kijkje bij de Ledstrip-specialist. Ze hebben hier nog verlichting voor je slaapkamer ook verlichting voor andere ruimtes in je huis. Zelfs voor de tuin hebben ze een uitgebreid aanbod.