Geen categorie

Een verstopte afvoer is erg vervelend. Dit kan namelijk veel tijd kosten om op te lossen. Verder kan het ook een hardnekkig probleem zijn. Hierom kan het handig zijn om je afvoer te onderhouden. Er zijn hier een aantal opties voor.

De eerste manier om je afvoer te onderhouden is om je afvoer regelmatig grondig schoon te maken. Hierdoor verklein je de kans op een verstopping. Als tweede is het mogelijk om de afvoer door te spoelen.

Het schoonmaken van de afvoer

Een afvoer onderhouden kun je het beste doen door deze gewoon regelmatig schoon te maken. Hiermee wordt niet het schoonmaken na het afwassen bedoeld. Het is namelijk de bedoeling om de hele afvoer grondig schoon te maken. Hierbij is het vooral belangrijk om naar het putje te kijken. Het putje kan namelijk erg smerig zijn.

Iets wat veel mensen vergeten is het tweede putje. Veel wasbakken hebben dit. Dit is een afvoer die de wasbak leeg maakt tot waar deze zit. Hier kan snel viezigheid achter gaan zitten. Dit kun je het beste schoonmaken met een wattenstaafje of een sat├ęprikker. Hiermee kun je namelijk alle viezigheid makkelijk weg krijgen.

De afvoer doorspoelen

Een andere mogelijkheid om de afvoer te onderhouden is het doorspoelen van de afvoer. Dit kun je op twee manieren doen. Zo is het verstandig om maandelijks de afvoer door te spoelen met afwasmiddel en kokend water. Door kokend water met wat afwasmiddel te mixen en dit door de afvoer te gieten, krijg je het meeste vuil weg.

Ook kan het verstandig zijn om een aantal keer in het jaar je afvoer door te spoelen met soda en azijn. Door soda in je afvoer te gieten en hierna wat azijn erbij te gieten, krijg je een chemische reactie die de meeste troep weg haalt. Spoel hierna weg goed na met kokend water.