Geen categorie

Het kiezen van binnendeuren is nog altijd een zeer spannend moment. Welke kies je en waarom kies je precies die deuren? Zo is bijvoorbeeld een paneeldeur een perfect voorbeeld van een deur die met zorg moet gekozen worden. Deze past niet bij elke woning en er bestaan bovendien ook zoveel soorten paneeldeuren. Ga jij voor dit zeer bijzondere type deuren? Laat je inspireren door dit artikel!

Nieuwe deuren, gebaseerd op oude modellen
Paneeldeuren kenden hun intrede in de art-deco periode. Paneeldeuren waren chique en straalden klasse uit. En dat doen ze nu nog altijd. De ontwerpers van nieuwe paneeldeuren halen hun inspiratie bij de oude modellen. Op deze manier krijg jij een hedendaagse moderne deur met een vleug nostalgie.

Waar zet je een paneeldeur in?
Als je een strakke vlakke deur en een paneeldeur vergelijkt, zie je meteen het verschil. Paneeldeuren zijn deuren die opgebouwd zijn uit een frame met daartussen meerdere panelen. Soms is er een raampartij in één of meerdere van deze panelen. In de oorspronkelijke deuren was het glas vaak mat, met reliëf of het was een mooi glas-in-lood raam. En die zie je nu ook nog altijd in de moderne paneeldeuren. Je zet een paneeldeur bijvoorbeeld als binnendeur in een vintage woning. Hier zijn de paneeldeuren meestal geverfd. De meest populaire kleur van paneeldeuren is wit of gebroken wit. In landelijke woningen zien we dat de verf van de oorspronkelijke deuren er afgehaald is. Nieuwe paneeldeuren worden dan ook naturel, stonewash of licht gebeitst afgewerkt. Zeer strakke paneeldeuren zie je soms ook verschijnen in moderne woningen. Inderdaad, ook daar passen ze goed, mits je het bij strak en rechtlijnig houdt. Dit type van deuren wordt soms ingezet om al te strakke lijnen in een interieur te breken.

Kies voor de charme van een paneeldeur
Paneeldeuren brengen een warme sfeer in huis. Ze doen nostalgisch aan en zijn een decoratief element in je kamer. Dit type van deur wordt dan ook gekozen omwille van zijn uitstraling en charme. Het ziet er rijkelijk uit. Kies ook je deurbeslag in functie van de deur. Bij een paneeldeur hoort een vintage of landelijke deurkruk en idem dito scharnieren. Als je voor de aankoop van een paneeldeur staat, vraag advies aan de verkoper. Samen kom je tot de beste aankoop en kun je je eigen stijl creëren. Eén ding is echter zeker: je woning krijgt een grote meerwaarde als je kiest voor paneeldeuren.

Bron: 123vrijwonen.nl

 

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment