Geen categorie

Als je een woning wilt verkopen, is het belangrijk dat je van tevoren goed weet wat er allemaal geregeld moet worden. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de makelaarskosten en de notarisrekening. In dit blogartikel vertellen we je alles over wat er geregeld moet worden voordat je een woning verkoopt!

Houd rekening met de makelaars- en notariskosten

Zoals we al eerder hebben benoemd, zijn de kosten voor een makelaar en een notaris twee van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Makelaarskosten kunnen namelijk flink oplopen, dus het is belangrijk dat je van tevoren weet hoeveel je kwijt gaat aan een makelaar. De notarisrekening is ook niet gratis, dus het is verstandig om hier rekening mee te houden.

Laat je woning taxeren

Ook is het slim om je woning te laten taxeren voordat je het besluit in de verkoop te doen. Zo weet je namelijk precies wat je woning waard is en kun je hier ook een realistische prijs voor vragen. Het is verstandig om dit te doen bij een aantal verschillende taxateurs, zodat je een goed beeld krijgt van de waarde van je woning. Gelukkig zijn hiervoor talloze aanbieders te vinden, zoals bijvoorbeeld bij Taxatierap.nl.

Onderzoek of alles in orde is met de kopers

Nog een laatste tip: onderzoek of alles in orde is met de kopers. Dit kan je doen door bijvoorbeeld contact op te nemen met hun bank en/of werkgever. Zo weet je zeker dat ze financieel in staat zijn om alles te regelen. Tevens wil je ook weten dat de nieuwe bewoners een aanwinst zijn voor je buurt. Wat onderzoek doen kan dus zeker geen kwaad hiermee.

Als je alles goed hebt geregeld voordat je je woning gaat verkopen, is de kans groot dat alles soepel zal verlopen. Dit betekent dat je sneller van je huidige huis af komt en dat je een mooie prijs voor je huis kunt vragen. We hopen dat je met behulp van dit blogartikel alles goed hebt geregeld voordat je je woning gaat verkopen!